KNOKKEN

Iedereen weet dat tijdens een universitaire ontgroening soms bizarre dingen gebeuren. Het volgende verhaal hoorde ik in de tijd dat ik in Leiden woonde.

Ergens in het centrum werd de straat opengebroken. Een paar oude jaars studenten bezochten deze plek en vertelden aan de stratenmakers dat er later een aantal studenten zouden komen die verkleed waren als agenten.
Een groep groentjes gaven ze vervolgens de opdracht zich te verkleden en stuurden die nep agenten naar de stratenmakers met het verhaal dat die mannen verklede studenten waren. Ze gaven de opdracht mee te vertellen aan die stratenmakers dat ze onmiddellijk met hun werk moesten stoppen.
Ter plaatse liep dat uit op een knokpartij. De oude jaars studenten gaven aan weer andere groentjes de opdracht ter plaatse uit te leggen aan beide groepen dat dit alles een grap was.
Hierop richten zowel de stratenmakers als de nep agenten zich tegen deze groentjes en volgde een massale knokpartij. De oude jaars konden op afstand genieten.

Aan dit verhaal moest ik denken toen ik over een mogelijk scenario in de toekomst las als vervolg op de vaccinatie campagne.
De gevaccineerden krijgen na veel sterfgevallen en gruwelijke bijwerkingen in de gaten dat ze voortdurend voorgelogen zijn. Ze worden des duivels op de autoriteiten en samen met de niet gevaccineerden richten ze hun woede op de regeringen, mondiaal.
De zichzelf benoemde wereldregering kan op afstand genieten.

Joop Brussee

30 oktober 2021

***

grillig

info