PUIK

de beeldbuis in zijn blootje

2 scenes uit PUIK TV (1983)

uit aflevering 3: Nieuws

Een lege, gigantisch grote fabriekshal. In de lucht hangt een rookwolk. De verslaggever vertelt hijgend dat hier een geweldige ontploffing heeft plaatsgevonden. Twee broeders in witte jassen lopen door het beeld met een brancard waarop een levenloos persoon. Een van de twee vraagt ongerust aan de verslaggever:
‘Weet u waar de uitgang is?’

uit aflevering 1: Kijkcijfers

De directeur van PUIK TV zit achter zijn bureau waarop een telefoon en een revolver. Zijn omroep zit zwaar in de rode cijfers. Nieuwe leden zijn noodzakelijk. Hij dreigt de kijkers in een speciale oproep. Het eind van zijn speech: ‘………….Als u nu niet direct lid wordt dan…. schiet ik mij neer’, hij zet de revolver tegen het hoofd, ‘ik tel tot drie…..een…..twee.. ..(hij knijpt zijn ogen stijf dicht) ….drie…. De telefoon rinkelt en hij stort zich wild op het toestel.

Joop Brussee

(scenario, productie en regie)

zot

info